4 Ocak 2011 Salı

Etiler-Marmaris Büfe, Bilkent - Ankara

Sloganları "Bilen Bilir".  Ankaralıların pek bildiğini zannetmiyorum. Marmaris Büfe konsepti Ankara piyasasına yeni giren bir proje. Bizdeki Apava misali, İstanbul'da oldukça meşhur olan bir furya. Özellikle Islak Hamburger, Leyla&Mecnun ve Dilli&Kaşarlı Tost bu furyanın en önemli ürünlerinden.



Etiler- Marmaris Büfesi'nin ilk şubesi, geçtiğimiz günlerde  Bilkent kavşağındaki Shell İstasyonunda açıldı. İkinci şube ise Park Caddesi'nde yakın zamanda açılacak.



Bilmeyenler için ilk tavsiyem sakın aç gitmeyin. Mekan içinde gördüğünüz görsellerle, vermiş olduğunuz sipariş arasında önemli farklar olabiliyor. Bizdeki büfe anlayışı öksüz doyuran ekmeği içine, bol malzeme olduğu için insan ister istemez hayal kırıklığına uğrayabiliyor.

Mekanla ilgili aktarmak istediğim bir diğer nokta çikolata, muz ve tost karışımı. Mönüde bulunan Mecnun ve Leyla isimli tostların içine beyaz veya normal çikolata sürülüyor. Waffle vari bir birleşim yapılmak istenmiş. Denemedim, ancak benim için çok cazip bir seçenek olduğunu düşünmüyorum.


Aslında fazla söz söyleme gerek yok. Ankara'da Ayvalık tostu gibi fast food seçeneklerini sunan tonla yer var. Kalite olarak da Marmaris Büfe'lerinden çok daha iyi olduklarını düşünüyorum. 

Diyeceğim o ki, ıslak hamburger veya dilli-kaşarlı tost gibi özel lezzetleri denemeyecekseniz gitmenizi tavsiye etmem. Islak hamburger veya dilli-kaşarlı tost denemek isteyenlerin de aç gitmemelerinde fayda var. Zira porsiyonları oldukça küçük.

Dilli&Kaşarlı Tost: 4,5 TL
Ayvalık Tost: 6 TL
Süper Ayvalık Tost: 7 TL
Mecnun: 4,5 TL



Etiler-Marmaris Büfe
Bilkent Kavşağı Shell Benzin İstasyonu
Bilkent - Ankara


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails