5 Haziran 2010 Cumartesi

by Antakya, Kentpark - Ankara

Bugünkü durağımız Ankara'nın yeni alışveriş merkezlerinden Kentapark'ta bulunan Antakya sofrası, nam-ı diğer "by Antakya". 

Antakya'lı mütevazi bir girişimcinin sahibi olduğu restoranın, Ankaralı'lara Antakya ve biraz da Arap kültürünü tanıtması ve bununla birlikte, Ankara'da yaşayan Antakyalı'ların sıla hasretini bir nebze de olsun bastırması gibi bir misyona da sahip olduğunu söyleyebiliriz. Yıllardır hasret kaldıkları lezzetlere, Antakya'ya gitmeden, Ankara'da kavuşmaları,  firmanın üzerine düşen misyonu layıkıyla yerine getirdiğini gösteriyor. Lezzetlerin özgünlüğünü kaybetmemesinin nedenlerinden biri tüm malzemelerin Antakya'dan özel olarak getirtilmesi. Diğer bir neden ise firma sahibinin ve çalışanlarının bir çoğunun Antakyalı olması herhalde. Bunun dışında mekan sahibinin ve çalışanların, amatör ruhla ancak profesyonel displinle işlerine sarılmaları bu başarının en önemli etkeni.


by Antakya'nın yemeklerine gelecek olursak, oldukça zengin bir mönü karşımıza çıkıyor. Mezeleri olsun, ana yemekleri olsun, bir fastfood'dan çok oturaklı bir restoran izlenimi uyandırıyor. Benim bu zengin mönüdeki seçimim Dürüm döner oldu. Aslında yeni tanıştığınız bir mutfak için oldukça kötü bir seçim. "Dürüm döneri heryerde yiyebilirsiniz." diyebilirsiniz. Ancak göründüğü gibi değil. Bana dürüm döneri tavsiye eden Antakyalı bir arkadaşım oldu. Benim de bu tavsiyeye uymaktan başka bir seçeneğim kalmadı. Sosuyla ve içeriğiyle oldukça farklı ve isabetli bir seçim olduğunu yemekten sonra anladım.



Antakya sofrasına gelmişken künefe yemeden olmaz. Böyle bir künefenin üzerine de yorum yapılmaz! Tatlı üzerine çay ve yanında Kömbe kurabiyesi bu eşsiz yemeği taçlandırıyor adeta.

Yemeğimizi yedik. Tatlımızı yedik. Çayımızı içtik. Bitti mi? Tabii ki hayır! Evde yemek üzere bir kavanoz da Ceviz Reçeli alıyoruz. Şiddetle tavsiye ederim.



Dürüm Döner: 8 TL
Zırh Kebabı: 15 TL
İçli Köfte: 3,5 TL
Kömbe: 1TL
Şalgam: 2 TL



Mustafa Kemal Mah., Eskişehir Yolu 7.km,
Kentpark AVM, No:164, Bodrum 27H
Ankara

2 yorum:

g dedi ki...

tebrik ederim öncelikle...çok güzel anlatmışsınız. ben böyle bir yer olduğunu bilmiyordum kent park ta. hala klasik yerlere gidip yemek yiyoruz. önerilerinizi dikkate alacağım teşekkürler-güzin...

GialloRosso dedi ki...

Tesekkur ederim.

by Antakya benim de begendigim bir mekan. Ancak Antakyalilar pek begenmiyor. Antakya'da yedigimiz doner gibi degil diyorlar. Saygi duymak lazim.

Degisik lezzetlerin yaninda kaliteli hizmet veriyorlar. Mekan sahibi de oldukca efendi bir kisi. Umarim uzun yillar hizmet verirler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails