18 Aralık 2010 Cumartesi

Park Aspava, Park Caddesi - Ankara

Bilenler bilir. Ankara'da alkol alınıp, gecenin geç saatlerine kadar eğlendikten sonra mutlaka Aspava'ya uğranır. Aspava'da gecenin bir vakti cacık, soslu patates kızartması, soslu dürüm ve çay içmek adettendir. (Sigara kullananlara bir de Malboro ikram edilir.)


Bu kadar kişiye aynı anda nasıl hizmet ediyorlar diye düşünmeyin! Ankara'da milyonlarca Aspava dürümcüsü olduğu için böyle bir sorun olmuyor. Ancak bu sefer aklınıza başka sorular geliyor olabilir. Mesela "Bütün Aspava dürümcüleri aynı mönüye mi sahip?" ya da "niye bütün dürümcülerin adı aynı?"


Bildiğim kadarıyla ilk olarak  Küçükesat Bülbülderesi'ndeki Yıldız Aspava hizmet vermeye başladı. Daha sonra Esat Caddesi'nde ve Ankara'nın muhtelif yerlerinde taklitleri türemeye başladı. Bir rivayete göre ismi, "Allah, sağlık, para, afiyet versin" gibi bir cümlenin baş harflerinden türetilmiş .


Benim tanıtmak istediğim ise Ankara'nın yeni yüzü Park Caddesi'nde bulunan Park Aspava. Park Caddesi'nin girişinde bulunan Park Aspava, alköllü mekanlardan çıkan insanların uğrak yeri haline gelmiş. Ancak dürümlerini yedikten sonra  gösterilen bu yoğun ilgiyi pek haketmediği görüşü bende ağırlık kazandı. Benim gözümde, isminin arkasına sığınıp, alkollü mekanlardan çıkan kişileri avlamaktan başka amacı olmayan bir işletme. Dürümleri ve ikramları vasat hatta vasatıda altında. Patates Kızartaması üzerindeki sos varla yok arası. Cacık desen evlere şenlik. Ne tuz dökülmüş, ne de zeytinyağı. Dürümün içindeki sos birkaç damla ya var ya yok. Beni hayal kırıklığına uğratan sadece yemekleri de değil. Mekanın dekorasyonu da oldukça kötü. Ucuz ve imitasyon tablolarla süslenmiş yeşil badanalı duvarlar, yanındakinin ne söylediğini duyamamana neden olan uğultulu bir fan dekorasyonun sınıfta kalmasını sağlayan nedenlerden sadece birkaçı.



 

Kıtır Dürüm: 11,00 TL
Dürüm: 10,00 TL
Şalgam: 2,50 TL
Ayran: 2,00 TL

Park Aspava Dürüm
Park Caddesi Dragon Villaları No: 1 Çayyolu/Ankara.
Tel: 0 (312) 241 00 99 begin_of_the_skype_highlighting              0 (312) 241 00 99      end_of_the_skype_highlighting. Faks: 0 (312) 241 55 99

1 yorum:

Deniz dedi ki...

Yorumlariniza katiliyorum, Park Aspava sanki kalitesiz ve pahali yemeklerle turist avlayan bir lokanta gibi..

Ayrica "Allah, sağlık, para, afiyet versin AMIN" :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails