20 Temmuz 2010 Salı

Meşhur Bozdoğan Pidecisi - Güzelçamlı, Kuşadası

Pide denince ilk akla gelen Karadeniz Bölgesi'dir. Özellikle Samsun ve Trabzon şehirleri pide konusundaki ustalıklarını bütün Türkiye'ye kabul ettirmişlerdir. Ancak Aydın'ın Bozdoğan ilçesi de bu konuda hatırı sayılır bir üne sahiptir.

İlçenin bu ününü test ettiğim yer, Aydın'ın Güzelçamlı beldesi.  Dilek Yarımadası Milli Parkı'na komşu olan Güzelçamlı, turistik açıdan Kuşadası'nın gölgesinde kalsa da, yazlıkçıların yoğun ilgisi sayesinde önemli bir büyüme gerçekleştirmiştir. Yerleşik nüfus kış aylarında 6000 iken, yaz aylarında yazlıkçıların gelmesiyle bu nüfus 50,000'i bulur. Bu kalabalık nüfusu besleyen mekanların başında da, köyiçinde bulunan Meşhur Bozdoğan Pidecisi gelmektedir.



Meşhur Bozdoğan Pidecisi, damak çatlatan pideleriyle belde halkı arasında haklı bir üne kavuşmuştur. Özellikle yaz aylarında rezervasyonsuz gidilmemesi gereken bir mekan haline gelmiştir.

Mönüsünde klasik pide çeşitlerinin yanısıra Aydın yöresine özel Meşhur Bozdoğan Peynirlisi ve Meşhur Nazilli Gülü gibi özel tatlar da bulunmaktadır. Pidelerle birlikte sipariş edeceğiniz közlenmiş domates-biber ve Açık Ayran, dilinizde harika tatların kalmasını sağlayacaktır.






Otlu tulum peyniri ve kaşar peyniriyle yapılan Meşhur Bozdoğan Peynirlisi, üzerine sıcakken koyulan kaymakla birlikte eşsiz bir lezzete kavuşur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sipariş verilirken, pide üzerine koyulacak kaymağın altının çizilmesidir. Çünkü yoğunluktan dolayı kaymak yerine tereyağı koyulabilir.

Meşhur Bozdoğan Peynirlisi: 8 TL
Meşhur Nazilli Gülü: 10 TL
Kuşbaşılı Kaşarlı: 8 TL
Kıymalı: 7 TL
Ayran: 2 TL


Meşhur Bozdoğan Pidecisi
Güzelçamlı Ptt'nin karşısı
Güzelçamlı, Kuşadası - Aydın
Tel: 0256 646 39 48

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails