13 Eylül 2009 Pazar

Korykos Ciğer, Tandoğan Meydanı - Ankara

Adını İçel(Mersin)'in ünlü Kız Kalesi'nden alan mekan, Çukurova bölgesinin en güzel tatlarını müşterilerine sunmaktadır. Kız Kalesi, nam-ı diğer Korykos, dışında bir çok tarihi esere ve yere sahip olan Çukurova bölgesi, oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Bölge; ciğer, tantuni, künefe, şalgam, kebap, cezerye gibi değişik tatları günümüze kadar taşıyabilmiştir.



Tandoğan Meydanı'nda bulunana Korykos Ciğer bu özgün lezzetleri Ankaralı müşterilerine sunmaktadır. Korykos Ciğer özgün lezzetleri korumak için oldukça titiz davranan bir işletme görünümündedir.

İşletmenin mönüsünde bulunan başlıca yemekler Ciğer Şiş, Tarsus Lahmacunu, Künefe ve şalgamdır. Bunların dışında bilinen tatlar olan, pide ve kebap çeşitleri de müşterinin beğenisine sunulmuştur.



Her ne kadar ciğer sevmesemde, buraya gelince Mersin Ciğeri'nin tadına bakmanızı tavsiye ederim. Benim asıl değinmek istediğim konu künefe. Sanırım Ankara'da Künefe tatlısına hakettiği özeni gösteren ender yerlerden biri burası. Hatay'lı bir ustanın ellerinden çıkan, peyniri özel olarak Hatay'dan getirilen muazzam bir lezzet. Son derece lezzetli, bir o kadar da hafif bir tatlı.



Künefe: 4,5 TL
Çiğer Şiş: 10 TL
Lahmacun: 3 TL
Tarsus Lahmacunu (Bardak Altı): 1 TL
Şalgam Suyu: 2,5 TL

Korykos Ciğer
Dögol caddesi No: 25
Tandoğan Meydanı
Beşevler\Ankara

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails