8 Eylül 2010 Çarşamba

Pan Misto Bakery, Kentpark AVM - Ankara

Pan Misto Bakery, fırın, café ve restoran konseptlerinin birleşimiyle oluşturulmuş değişik bir mekan. Ankara'da bu tarz yerlerin sayısının bir elin parmaklarını geçeceğini sanmıyorum. Kendilerinin de belirttiği gibi Ankara'da Arjantin ve Filistin Caddeleri'nden bilinen lezzet ve ambiyans, bir alışveriş merkezine sığdırılmış.
Oldukça şık bir iç dekorasyona sahip olmasına rağmen konum itibariyle eksi puanı almayı hakediyor diyebilirim. Alışveriş merkezinin içinde olduğu için bir manzaraya sahip olmamakla birlikte alışveriş merkezinin en kötü yerlerinden birinde bulunarak müşteri potansiyelini oldukça azaltıyor.


İlk defa deneyeceğimiz bir mönüde riske girmeyerek standart şeyler denemek istedik. Oyumuzu Tavuklu ve Ispanaklı Alfredo ve Tavuklu Dürüm'den yana kullandık. Alfredoda kullanılan makarnaların yapımında taze ıspanak kullanılmış. Pişirme süresi oldukça iyi ayarlanmış. Ne az pişmiş makarnalar gibi diri, ne de çok pişirilen makarnalar gibi kendini bırakmış. Tam kıvamında. Üzerine konulan tavuk parçaları kömür ateşinde ızgara edilmiş. O dayanılmaz kömür kokusunu damağınızda hissetmemeniz mümkün değil.


Diğer seçimimz olan Tavuklu dürüm de itinayla hazırlanmış. Elma dilimli patates kızartması, soslar, salata ve fırında günlük hazırlanan aperatif çubukla beraber ikram ediliyor. Dürüm içine konulan özel sos dürüme anlam katmış. Tavuklarla beraber müthiş bir uyum oluşturmuş.


Yemeklerin lezzetini gördükten sonra tatlı birşeyler denemenin farz olduğunu düşünerek bir de Şambalı ısmarladık. Tatlıyı yedikten sonra yemekler gibi tatlıda da hedefi 12'den vurduğumuzu düşündük. Büyükçe bir parça olarak hazırlanan hamuru, üzerine konulan jölemsi sıvı ve en üstteki mevsim meyveleriyle oldukça hafif ve bir o kadar da lezzetliydi.


Sonuç olarak benim için oldukça güzel bir deneyim oldu. Yediklerim gibi yemediklerimde aklım kaldı. İlk fırsatta mönüdeki diğer lezzetleri ve fırının marifetleri olan ekmekleri denemek istiyorum. Ayrıca bir sabah kahvaltısı da fena olmayabilir.

Tavuklu Dürüm: 16,0 TL
Taze Ispanaklı ve Tavuklu Alfredo: 17,5 TL
Şambalı Tatlısı: 5,0 TL


Pan Misto Bakery
Kentpark AVM, 1. Bodrum
Eskişehir Yolu 7.km, No:164
Çankaya / Ankara

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bugun gittim cok kotuydu kruvasan tahminen uc gunluktu hadi o neyse serviste berbattı bu kadar ilgisiz isiyle alakasız garsonu bir araya getirmek beceri ister .Hadi haksızlık etmeyeyim kahve fena degildi onada uc kere istemede sut ve seker getirebildiler.Derya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails