Galga Moğolca'da kalkan demekmiş. Moğol savaşçılar eskiden hayvanları avlayıp, çeşitli sebzeler ve pirinçle kalkanlarının üzerinde yemek yaparlarmış. İşletmenin ismi buradan esinlenerek konulmuş. Ayrıca işleyiş tarzı da bu anlatılan hikayeye benzemekte.
İşleyiş şu şekilde:
Önce et türünüzü seçiyorsunuz. Dana, kuzu, tavuk, hindi ve deniz mahsülleri.
Et seçiminizi yaptıktan sonra size bir kase veriyorlar. Bu kaseye salata bar'da bulunan sebzelerden istediklerinizi koyuyorsunuz. Galga bayrağına isminizi yazıp, kaseyle beraber görevli arkadaşa veriyorsunuz.
Üçüncü aşama erişte (noodle) tipinin belirlenmesi. Buğday ve pirinç olmak üzere iki tip erişte var. Yeni kasenizi bunlardan birisiyle veya herikisiyle dolduruyorsunuz. Daha sonra sos, yağ ve baharatları ekliyorsunuz. Soya, susam yağı, oyster, tatlı-ekşi sos, chilli sos gibi değişik seçenekler mevcut. Baharat kısmı da oldukça zengin. Kimyon, zerdeçal, zencefil, karabiber, köri, fesleğen, sarımsak tozu, nane, kekik, karabiber, acı biber vs.

Bahartları da ekledikten sonra kaseninizi yine görevliye veriyorsunuz. Vermiş olduğunuz kaseler bir sac üzerinde karıştırılıp, kısa bir süre pişirildikten sonra çeyrek bazlama ekmeğiyle birlikte servis ediliyor.
Yemekler hakkında fikir yürütmek istemiyorum. Çünkü malzemeleri siz belirliyorsunuz. Bu yüzden yapacağınız seçimler önemli.
Hepinize afiyet olsun!
Dana Etli Izgara: 13,5 TL
Kuzu Etli Izgara: 12,5 TL
Tavuk Etli Izgara: 10,5 TL
Schweppes: 2,5 TL
Galga Moğol Izgara
CEPA AVM
Ankara
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder