11 Kasım 2009 Çarşamba

Izgara Keyif, Bilkent 3 - Ankara




Bilenler bilir. Bilkent-3, Ankara'nın yüksek yerlerinden birisidir. Sanki Ankara'da değilmişcesine şehirden izole, ancak bir köşeye gizlenip, Ankara'yı izlemekten de kendini alamayan bir semt.

Kebap ve Türk Mutfağı ağırlıklı mönüsüyle, şık bir mekan olan Izgara Keyif, Bilkent-3'ün mütevazi ve soğuk çarşısının üst katında bulunmakta. Bir zamanlar eşsiz bir Ankara manzarasına sahip olan mekan şimdilerde manzaranın içine eden inşaatlardan bir hayli muzdarip.

İlk görüşte bir club veya eller havaya tarzında bir mekanı çağrıştırsa da aslında sıradan bir kebapçı. Cuma ve Cumartesi günleri yaptığı "Fasıl Programı" sayesinde çok kimlikli bir mekan görünümü taşıyor bünyesinde. Daha çok akşam müşterisini hedefleyen mekan, öğle saatlerinde oldukça sakin.

Yemeklere geçecek olursak, standart bir kepabçı mönüsünden farklı olarak peynir tabağı ve meze çeşitlerini sayabiliriz. Ayrıca her kepabçıda bulunmayan içki mönüsünün pek zengin olmadığını da söyleyebilirim.



Önümüze konulan amerikan servis üzerindeki fotoğrafları göz önünde bulundurarak vermiş olduğum Patlıcan Kebabı siparişi öncelikle sunum açısından beni hayal kırıklığına uğrattı. Fotoğraftakiyle alakası olmayan, folyoya sarılmış ve birkaç lavaş üzerinde gelen Patlıcan kebap, lezzetiyle de beni etkilemeyi başaramadı. Oldukça sert olan eti ağzımda yavan bir tat bırakmaktan öteye gidemedi.

Kebapçı mı, Club mı yoksa bir şarap evi mi olduğunu hala anlayamadığım, kişilik bunalımı yaşayan bu mekandan aklımda kalan tek şey güzel Ankara manzarasıydı. (görüntü kirliliğine yol açan inşaatları görmezden geleceğinizi varsayıyorum.)

Patlıcan Kebap: 12 TL
Tavuk Külbastı: 13 TL
Tescilli Adana Kebap: 11 TL
Bira: 6 TL



Izgara Keyif
Ufuk Sitesi Ufuk Çarşısı
Bilkent-3 / Ankara

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails