18 Ağustos 2009 Salı

Temiz Mandıra - Karşıyaka, İzmir



Yaz geldi, Ege yolları göründü. Geçen hafta Ege'nin incisi İzmir'deydim. Nefis bir hava vardı İzmir'de. İzmir'in o meşhur bunaltıcı sıcağından eser yoktu.
Karşıyaka sahilinde kahvaltı yapmak için bir yer bakınırken, bir mandıraya rastladım. Benim bildiğim mandıra peynir zeytin gibi kahvaltılıklar satan dükkanlardır. Ancak İzmirliler için sadece böyle değilmiş. Kendi adıma gevrek, müzikhol, mezeci gibi kavram kargaşalarına bir yenisi daha eklenmiş oldu böylece.
Mekan Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi üzerinde. Ufak ve şirin bir mekan. Mönü daha çok kahvaltı ve tost üzerine. Ancak akşam üstü bir vakitte uğrarsanız rahatlıkla yiyecek birşeyler bulabilirsiniz.



Serpme kahvaltı bulunan mekanda tüm malzemeler ve ürünler taze. Güzel bir İzmir sabahında mutlaka denenmesi gereken bir lezzet.
Çok vaktiniz yok ise benim yaptığım gibi tavşan kanı çay ve Karışık tost yiyebilirsiniz. Rus salatası, turşu ve salatalık ikramıyla gelen tost güne dinç ve enerjik bir biçimde başlmanızı sağlayacaktır.
Karışık Tost: 5TL
Çay: 1 TL

Temiz Mandıra
Cemal Gürsel Caddesi 476/3
Karsıyaka, İzmir

1 yorum:

thefanoftastyfoods dedi ki...

Mandıra olarak çok ama çok popülerdi,mandıranın ünlü olduğu zamanlarda aksoy'daydılar.Babamla iş dönüşünde koyun yoğurdu alırdık.İçeri girince aldığım kokuyu unutamam..
şimdi kahvaltı evi olarakda hizmet veriyor.kahvaltısı güzeldir.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails