7 Ağustos 2009 Cuma

Tavacı Recep Usta - Hoşdere, Ankara

Meşhur Tavacı Recep Usta. Bu ünlü işletme, eski Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın adının karıştığı rüşvet iddalarıyla ününü bir kat daha attırdı!
Neyse biz olayımıza geri dönelim. Ankara'daki yeni yeri görülmeye değer. Park Vadi Hoşdere girişinde bulunan mekan Dikmen Vadi'sini ayaklarınızın altına seriyor. özellikle bahar ve yaz aylarında güzel nefis vadi manzarasının da tadına doyamayacaksınız.


Mekan fiks mönü usulü çalışıyor. Siz ana yemeği belirliyorsunuz. Ana Yemek olarak spesiyaller Kuzu Tava ve Kaburga Dolma. tabii bunların yanında başka kebap çeşitlerini de bulabilirsiniz. Ama buraya geldiyseniz bu ikisini denemenizi tavsiye ederim.



Başlangıç olarak Roka Salatası ve yöresel bir lezzet olan Bostane sunuluyor. Bostane oldukça farklı bir lezzet. Lezzet olarak Uzak Doğu Mutfağı'ndaki acılı-ekşili sosları andırıyor. Mönünün ikinci sırasında PAtlıcan Dolma ve İçli Köfte bulunuyor. İçli köfte haşlama olarak tabir ettiğimiz Adana usulü. Antep'in içli köftesi gibi olmasa da yemeğe değer. Sırada ana yemek var. Metal kapta getirilen yayık ayranın yanında Kuzu Tava. Kullanılan et bir harika. ağzınızda eriyip gidiyor. Pamuk gibi. Damak çatlatan cinsten :) Ve sıra geldi tatlıya. Dondurmalı İrmik Helvası. Daha doğrusu Dondurma yanında İrmik Helvası. Porsiyon oldukça küçük. Tatlı önünüze geldiğinde hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Daha sonra hak veriyorsunuz. Ana yemek o kadar doyurucu ki tatlıya pek yer kalmıyor.
Fikis Mönü: Salata+Bostane+İçli Köfte+Patlıcan Dolma+Kuzu Tava+İrmik Helvası+Ayran = 30 TL

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails