21 Ağustos 2010 Cumartesi

BurgerStory, Kentpark AVM - Ankara

Burger Story yeni nesil hamburgerci mekanlarından birisi. Aslında yeni nesil demek biraz yanlış olur. McDonalds, BurgerKing gibi hamburgerci zincirleri, Türkiye piyasasına girmeden önce hamburger böyle yapılıyordu. Etlerin, hazırlanış ve marine şekillerinin yanısıra, pişirme tarzına da önem veriliyordu. İyi hazırlanmış kömür ateşinde, yeteri kadar pişirilen hamburger köfteleri damaklarda iz bırakıyordu. Ne zaman ki hamburgerci ve fastfood zincirleri Türkiye'de egemen oldu, eski tarz hamburgerleri göremez olduk.
15-20 yıldır yemek piyasasının altını üstüne getiren, Türkiye halkının yemek yeme tarzını değiştiren ve gelecek nesillerin sağlıklarını ciddi anlamda tehdit etmeye başlayan bu hamburgerci zincirleri için tehlike çanları çalmaya başladı. Deyim yerindeyse Takke düştü kel göründü.



Kentpark Giriş katında bulunan BurgerStory, oldukça şirin bir dekorasyona sahip. Açık mutfağıyla hamburgerciden çok Kıtır vari bir bar'ı andıran güzel bir mekan. Yaz aylarında terasında oturarak, havuz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.


Ana ürün olarak hamburger konseptini belirleyen mekan, kırmızı et, tavuk ve vegeteryan çeşitleri sayesinde herkesin damak tadına hitap edebiliyor.




Bizim seçimimiz Karamelize ve Rokforlu hamburger oldu.Orta pişmiş dana eti (sipariş sırasında garson tarafından pişirme şeklinin sorulması servis kalitesinin gözler önüne seriyor.) ve karamelize edilmiş soğan güzel bir ikili oluşturmuş. Diğer seçeneğimiz olan Rokforlu hamburger de oldukça güzel. Ancak rokfor peyniri, keçi sütünden yapıldığı için biraz ağır bir kokuya sahip. Keçi peynirini sevenler için Rokforlu hamburger oldukça güzel bir seçim. Gelen hamburgerlerin en önemli noksanı az sayıdaki patates sosu. Maalesef masalarda duran normal ketçap ve acı sos dışında bir seçenek sunulmuyor. Barbekü sosu, hardal gibi değişik sosların sunulması hamburgerlere daha fazla tat katabiliridi. Ayrıca bu tarz yerlerde, her zaman, normal patates kızartmasından ziyade elma dilimli patates kızartması sunulmasından yana olmuşumdur. Tercih meselesi!


Hamburgerlerin üzerine bir arap yemeği olan Falafel sipariş ettik. Nohuttan yapılan ve tahinli yoğurt sosuyla birlikte sunulan  Falafel, kırmızı ve beyaz etle arası olmayanlar için biçilmiş kaftan.

Rokforlu Hamburger: 16,50 TL
Karamelize Hamburger: 15,50 TL
Falafel: 8,50 TL
Kola: 4,00 TL
Limonata: 7,50 TL

BurgerStory

Eskişehiryolu 7.km 164/49A
Kentpark AVM Giriş Katı
Çankaya - Ankara

2 yorum:

Glass Half Full dedi ki...

Merhaba!

Geçen gün bizde tekrar gittik Burger Story'e, ve tesadüf ki ben de karamelize yedim. Gerçekten çok başarılıydı, her gittiğimizde bir yenisini denemek suretiyle, yakın zamanda menünün tamamını tatmayı umuyoruz.

GialloRosso dedi ki...

Yazida da belirttigim gibi sos cesitliligi bakimindan eksikler var.


onun disinda gayet basarili bir muessese.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails