4 Ağustos 2010 Çarşamba

Edirne Kırkpınar Lokantası, Armada AVM - Ankara

Edirne Kırkpınar Lokantası

Edirne Kırkpınar Lokantası, Ankara'daki ilk subesini yaklaşık 2 ay önce, Armada AVM'de açtı. Mönüsünde,  birçok Ankara'lı için oldukça yeni lezzetler barındırıyor. Ankara için yeni bir mekan olmasına rağmen İstanbul'da oldukça bilinen bir mekan haline gelmis. İstanbul'daki 7 şubesiyle, İstanbul ahalisine Trakya mutfağını sevdirmiş durumdalar.


Ankara şubesini, yeni AVM'lerle birlikte geri plana düşen, bir zamanların ödüllü AVM'si, Armada'da açtılar. Armada yemek katının, restoran bölümünde bulunan lokanta, oldukça şık bir dekorasyona sahip. Ailelerin rahat etmesi için geniş oturma grupları, çocukların keyifle yiyebileceği çocuk menüleri gibi detaylara önem verilerek hazırlanan konsept, ferah ve aydınlık dekoru ile müşterilerine özledikleri keyifli bir lokanta atmosferi yaşatıyor. "Konum itibariyle güzel bir manzaraya da sahip" demeyi çok isterdim. Ancak bölgenin Ankara'daki çarpık, zevksiz ve plansız kentleşmenin merkezi haline gelmesi, mekanın manzarasını da oldukça etkilemiş. Bir tarafta Varan-Mövenpick Otel ve birkaç plazanın inşaatı, diğer tarafta ne olduğu belirsiz yeşil çelik yığını(Söğütözü Metro İstasyonu İnşaatı), insanın iştahını biranda yerle bir ediyor.

Yemeklere gelecek olursak, oldukça geniş bir mönü karşımıza çıkıyor. Lokanta'nın spesiyalleri olan Şişman Köfte ve Edirne Tava Ciğeri'nin yanısıra Macar Yahnisi, Saksı Kebabı, İslim Kebabı, zeytinyağlılar gibi değişik lezzetleri de bünyesinde bulunduruyor.


Benim tercihim, hayatta ağzıma almayacağım yemeklerden biri olan ciğer yerine Şişman Köfte oluyor. Porsiyonuyla beni hayal kırıklığına uğrattı. Ancak lezzeti bu hayal kırıklığını büyük ölçüde gideridi. Özellikle köftenin yanında verdikleri özel sos, köfteyle beraber harika bir ikili oluşturuyor. Bu ikilinin yanına ekleyeceğiniz bir tutam kimyon ortaya müthiş bir lezzet çıkartabilirdi. Ancak bu haliyle de oldukça güzel bir yemek olduğunu söyleyebiliriz.



Tatlı olarak tercihim Trakya Mutfağı'nın vazgeçilmezi Peynir Helvası oldu. İrmik Helvası ve Sütlü İncir Tatlısı da oldukça güzele benziyordu. Ancak Tercihimi bu yönde kullanmayı uygun gördüm.


Fiyatlarını porsiyonlarına göre biraz fazla buldum. Ancak daha önce de belirttiğim gibi yemeklerin lezzetleri bu olumsuz düşünceyi silmeyi başardı.


Edirne Tava Ciğeri: 9,50 TL
Şişman Köfte: 8,50 TL
Peynir Helvası: 5,00 TL




Edirne Kırkpınar Lokantası
Eskişehir Yolu Armada Avm Kat:3 Söğütözü / Ankara
Tel:
http://www.gruppo.com.tr/

1 yorum:

GialloRosso dedi ki...

Cepa AVM'de yeni subesiyle sizlerle...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails