12 Ağustos 2010 Perşembe

KavClub, Akyurt - Ankara

Ankara'nın ünlü Kavaklıdere Şarapları'nın  hikayesi İttihat ve Terakki kökenli, önceleri albay, daha sonra da Ankara Milletvekili olan Tunalı Hilmi Bey'e kadar dayanmaktadır. Tunalı Hilmi Bey'in kızı Sevda Tunalı And, Ankara’nın Kavaklıdere bölgesinin gerek şarapçılıkta, gerekse imarda büyük yatırım potansiyeline sahip olduğunu farkederek İsviçre’deki banker dostlarından borç alıp, Kavaklıdere mıntıkasında, ileride şarap fabrikasının kurulacağı bağı ve civarındaki diğer bağ ve arazileri satın alarak, Kavaklıdere Şarapları'nın temellerini atmış.



Kavaklıdere semti, yapılan yeni bina, han, pasaj ve büyük küçük otellerle, Ankara’nın en gelişmiş turistik ve ticari kesimlerinden biri haline gelmesiyle birlikte bağlar için yeni yerler bakılmaya başlanmış. 1987'de şirketin merkezi,  Ankara Esenboğa Havaalanı'nın karşısındaki Akyurt bölgesi'nde,  Anadolu’nun değerli üzüm çeşitlerinden Kalecik Karası’nın yetiştirilmesine uygun verimli toprak yapısına sahip 50 hektarlık bir araziye taşınmış.



Kavaklıdere Akyurt Tesisleri içinde 200 dönümlük ‘Kalecik Karası' bağlarının yanısıra Türkiye’de yetiştirilen hemen hemen tüm üzüm çeşitlerinin bulunduğu koleksiyon amacıyla kullanılan 1 hektarlık bir koleksiyon bağı mevcuttur. Ayrıca şarap butikleri ve birçok aktiviteye ev sahipliği yapan KavClub, Kavaklıdere Akyurt Tesişsleri içinde yer almaktadır. Sizi, akşamda şarap rengi dumanların sardığı bir mekan olan KavClub, Avrupa mutfağının en seçkin lezzetlerini ve kendi üzümlerinden elde ettiği ödüllü şaraplarıyla tüm Ankaralılara hizmet vermektedir.



Ankara'ya oldukça uzak olmasına rağmen(yaklaşık 50 km) manzarası ve kaliteli hizmetiyle mutlaka görülmesi gereken bir mekan olan KavClub, mönüsünde Avrupa mutfaklarının, Türk damak tadına uygun, eşsiz örneklerini barındırıyor.




Başlangıç olarak gelen safranlı ve kepekli ekmeğin yanı sıra zeytanyağlı közlenmiş biber ve Çalkarası üzümlerinden imal edilen canlı, zengin meyve aromalarına sahip, damakta kalıcı ve lezzetli bir tat bırakan Kavaklıdere Lal serisi şaraplarından ikram edildi.


Ortaya istediğimiz tulum peynirli ve özel soslu Roka Salatası, ana yemek öncesi iştahınızı iyiyden iyiye kabartıyor. Ana yemek olarak tercihimizi Bademli-Sebzeli Izgara Tavuk ve Köri Soslu Tavuk olarak kullandık. Közlenmiş biber, havuç taneleri ve elma dilimli patateslerle süslenmiş badem ve tavuk ikilisi müthiş bir birliktelik oluşturmuştu. Yemeklerden sonra ikram edilen, 40 yıllık hatırı olan Türk Kahvesi ve zengin lezzeti ve davetkar kokusu olan Kavaklıdere TatlıSert Likörü eşliğinde gün batımının kızllığını seyredebilirsiniz. Afiyet olsun!





Köri Soslu Tavuk: 18 TL
Bademli ve Sebzeli Izgara Tavuk: 17 TL
Tulum Peynirli Roka Salatası: 10 TL
Kadeh Şarap: 10 TL

KavClub
Çankırı yolu 6.km
06750 Akyurt/Ankara

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails