24 Aralık 2009 Perşembe

Antakya Sofrası, Mustafa Kemal Mahallesi - Ankara

Hatay mutfağı, Ankaralı'ların pek bilmediği bir mutfak. Ankaralı'ların yeni tanımaya başladığı bir mutfak. Yeni açılmaya başlayan irili ufaklı yerler bu tanıtımda önemli bir rol oynuyor. (Bknz: Korykos)
Üç dinin buluştuğu ender yerlerden biri olan Hatay, hatırı sayılır bir mutfak kültürüne sahip. Hatay mutfağının bu zenginliği, geçmişten beri süre gelen sosyolojik ve kültürel farklılıkların birlikteliğinden kaynaklanıyor olsa gerek.



Bu çok sesli mutfağı bizlere sunan Antakya Sofrası, kendi yağıyla kavrulmaya çalışan küçük bir işletme. Mustafa Kemal Mahallesi'nde küçük bir villada hizmet vermekte. Mekanın küçük olması en büyük eksikliklerinden birisi. İçeriye girdiğinizde bir restorandan çok bir evde gibi hissediyorsunuz. Kiminilerinin hoşuna giden bu sıcak ev ortamı, bazılarına çok sıkıcı gelebiliyor.


Gitmeden önce Harbiye Usulü Tavuğu denememi tavsiye etmişlerdi. Ancak ben işletme sahibinin tavsiyesine uyarak, Belen Tavası'nı denemeyi tercih ettim. Hazır Antakya Sofrası'na gelmişken, meşhur mezeleri denemeden olmaz. Babagannuç, Zahter, Humus, Cevizli Biber(Muammara) gibi mezelerden de söyledik. Özellikle Oruk(içli köfte) ve Humus'u denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Eritilmiş tereyağ ve çam fıstıklarıyla beraber damağınızda muazzam bir tat bırakıyor.
Büyük bir hata yaptığımızın farkında değildik. Tadımlık istediğimiz mezeler bütün açlığımızı kesmişti. Mezelerin üstüne gelen Belen tavası künefe planlarımızı alt üst etti.









Belen Tavası: 10 TL
Oruk (adet): 3 TL
Humus: 6,5 TL
Künefe: 5,5 TL

Antakya Sofrası
Mustafa Kemal Mah. Barış Sitesi 61/2 Bilkent
Ankara, Turkey, 06550
0312 2879796

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails